İLK VE ACİL YARDIM PROGRAMI

Hakkımızda

– Hastane öncesi acil hizmetlerde hasta ve yaralılara temel ve ileri yaşam desteği verebilen,

– Yaşam kurtarıcı ve hastada kalıcı engelleri önlemeye yönelik tıbbi müdahaleleri yapabilen,

– Uygun acil müdahale yaklaşımını planlayıp, uygulayabilen,

– Hasta/yaralıların ambulansla güvenli bir şekilde hastanelere ulaşmasını sağlayan İlk ve Acil Yardım Teknikeri (Paramedik) yetiştirmektir.

Meslek Yüksekokulunda, mesleki ve akademik kalite koşullarına uygun eğitim ile mesleki etik değerlere bağlı, sorumluluk bilinci ve özgüveni yüksek, ilk ve acil yardım teknikeri yetiştirmek.

Üniversite, toplum, ilgili kurum ve kuruluşlar ile işbirliğine yönelik, ulusal ve uluslararası düzeyde gereksinim duyulan niteliklerde İlk ve Acil Yardım Teknikeri (Paramedik) yetiştirmek.